Monday, 11 June 2012

Petik Buah Di AustraliaTahukah anda dengan dengan bekerja memetik apple sahaja di Australia anda mampu memperolehi pendapatan RM8 ribu ke RM10 ribu sebulan!!.Gaji yang tidak mungkin anda perolehi bila bekerja diMalaysia. Dengan hanya bekerja 8 jam hingga 10 jam sehari atau 6 hari seminggu anda boleh memperolehi pendapatan lumayan di atas dengan hanya bekerja sebagai pemetik buah di Australia.


Di Malaysia Kadar gaji minimum bagi Semenanjung Malaysia ditetapkan RM900 sebulan (RM4.33 sejam), manakala bagi Sarawak, Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan sebanyak RM800 sebulan (RM3.85 sejam). 


Berbeza dengan di Australia gaji sejam bagi kerja memetik buah adalah AUD13 ke Aud15/jam atau RM48 sejam.Sekiranya anda bekerja 8 atau 10 jam sehari saja anda boleh mendapat RM300-RM450 sehari.Coba darabkan dengan 26 hari waktu bekerja ? Lumayan bukan..! mengalahkan gaji seorang jurutera atau guru di Malaysia.


Dengan peluang pekerjaan yang kurang di Malaysia serta kos taraf hidup yang tingggi di Malaysia.Katakan anda adalah seorang siswazah yang belajar dengan meminjam dari PTPTN bila anda keluar kolej atau universiti bukan saja anda susah dan perlu membayar hutang PTPTN RM10ribu-RM20 ribu tapi terpaksa bersaing untuk mendapatkan pekerjaan.Tentu memeritkan dan menjadikan anda pening kepala.Hutang PTPTN yang perlu anda bayar di tambah lagi dengan keperluan seharian yang perlu anda tanggung termasuk  orangtua dan adik beradik yang masih bersekolah dengan gaji sebanyak RM3000 pun tidak akan pernah cukup.


Apakah kelayakkan untuk anda bekerja di Australia !!


 • Tawaran ini terbuka kepada warga Malaysia & Indonesia 


 • Anda sihat tubuh badan , rajin, berdisiplin dan mempunyai semangat untuk  mengubah hidup anda manjadi seorang insan yang berguna untuk  membantu diri anda serta keluarga.


 • Anda sudah bosan dengan keadaan dan tempat kerja anda.Anda ingin melancung sambil bekerja.Ini adalah peluang baik buat anda.

 • Anda boleh bekerja 3-6 bulan di sini sambil melancung menarik bukan.Bekerja sambil makan angin


 • Anda ingin memulakan perniagaan tetapi tiada modal.Ini peluang yang baik buat anda.


 • Anda menghadapi masalah kewangan untuk membayar hutang PTPTN, Hutang Along, hutang credit card, hutang loan dan macam-macam hutang.Peluang ini terbuka untuk anda menyelesaikan masalah anda itu. • Anda tidak punya pengalaman kerja  dan pendidikkan tetapi ingin mencari pengalaman bekerja di Negara Luar.Australia mungkin sesuai buat anda.

 • Anda telah lama bersara seperti tentera dan lain-lain kami ingin menjemput anda.


 • Anda seorang lulusan universiti atau institusi pengajian tinggi yang masih menggangur saya amat mengalu-alukan anda untuk bekerja di Australia.

 • Anda ingin berkahwin tetapi duit simpanan belum mencukupi.Jom cuba kerja di sini.

 • Saya juga mengalu-alukan warga malaysia yang berada di singapura,mesir,arab dan dimanapun juga untuk bersama-sama kami di sini.

 • Tidak tahu atau tidak mahir berbahasa mat salleh jangan takut dan tidak ada masalah.Siapa tahu di sinilah anda boleh belajar.

Berminat anda boleh email saya di . .
   Sila  Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai peluang-peluang yang ada di sini.

note: Email saya dulu di petikapple@gmail.com dan dapatkan terma & syarat untuk bekerja di sini.